Побив, морив голодом і спрагою – харків’янина засудили за вбивство матері

Фото: Фокус

Ленінський районний суд виніс вирок 50-річному харків’янину, який жорстоко побив літню маму, морив її голодом і спрагою, від чого жінка померла.

Як дізнався ХарківTimes з повідомлення прес-служби прокуратури області, обвинувачений раніше притягувався до відповідальності за домашнє насильство. Від нього пішла дружина з сином, не витримавши постійних знущань. Двічі його судили за нанесення тілесних ушкоджень матері (в 2013 і 2015 роках). Однак відповідальність за свою жорстокість він жодного разу не поніс, оскільки мама прощала його і жаліла, сподіваючись, що син виправиться.

В кінці грудня 2017 засуджений під час сімейної сварки жорстоко побив 87-річну матір. Жінка протягом тижня не могла піднятися з ліжка через отриманих ушкоджень. Домашній тиран не давав їй ні їжі, ні води. Більш того, він заборонив літньому батькові доглядати за побитої матір’ю. Навіть забрав у старого телефон, щоб той не подзвонив знайомим або в поліцію з проханням про допомогу.

Страждання матері тільки бавили тирана. Він розважався, знущаючись над безпорадною жінкою похилого віку. Міг розбити сире яйце на обличчя прикутою до ліжка жінки.

Кінець мукам безпорадної жертви поклала дочка, яка живе окремо. Вона прийшла провідати батьків і коли побачила ледве живу матір, відразу відвезла її в лікарню і повідомила про злочин в поліцію. Однак медики відмовили в госпіталізації після діагностування у потерпілої перелом шийки стегна.

Через два дні після візиту в медустанову літня жінка померла. За даними експертизи, причиною смерті стала сукупна травма грудної клітини, що що спричинила легенево-серцеву недостатність.

Судили тирана за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть ((ч. 2 ст. 121 КК України). Суд засудив обвинуваченого до дев’яти років позбавлення волі. Вирок поки не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. Після вивчення повного тексту вироку подати апеляцію планує прокуратура, оскільки прокурор в суді просив дати обвинуваченому максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв ХарківTimes , в Харкові засудили чоловіка, який напав в аптеці на дівчину-провізора, пограбував і згвалтував.