Службовий собака знайшов наркотики в рейсовому автобусі “Харків-Воронеж” (фото)

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ/Facebook

За добу на пунктах пропуску в Харківській області виявили у трьох громадян наркотичні речовини та психотропні препарати. На двох порушників вказали службові собаки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Східного регіонального Управління ДПСУ в Facebook.

Так, 16 липня в пункті пропуску «Гоптівка» під час огляду рейсового автобусу сполученням «Харків-Воронеж» відбулось спрацювання службового собаки на громадянина України, 1998 року народження. Молодик слідував на виїзд з України. Було прийнято рішення про поглиблений огляд речей та пасажирського місця чоловіка спільною групою прикордонників та представників державної фіскальної служби, в ході якого в конструктивних особливостях автобусу, а саме в шахті повітрозбірника кондиціонера виявлено паперовий згорток вагою 11 грамів з речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження, попередньо марихуаною.

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ/Facebook

Інший мандрівник, наш співвітчизник 1968 року народження, прибув до України авіарейсом «Варшава-Харків». Під час оформлення громадянина та його багажу відбулось спрацювання службового собаки, натренованого на пошук наркотичних речовин. Спільною оглядовою групою, під час проведення поглибленого огляду речей громадянина, у валізі було виявлено два грами речовини сіро-зеленого кольору рослинного походження попередньо марихуани та 25 грамів цукерок з написом «Kannabis».

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ/Facebook

В третьому випадку, громадянин України 1971 року народження намагався ввезти до України 120 пігулок психотропного препарату «Клоназепам» загальною вагою 240 мг через пункт пропуску “Чугунівка”, однак і тут чоловікові це не вдалося.
Всі заборонені речовини було вилучено встановленим порядком та компетентним органам.

Як повідомляв Харків Times, на початку квітня прикордонники Харківського прикордонного загону спільно зі співробітниками ДФС у міжнародному автомобільному пункті пропуску “Гоптівка” виявили у громадянина Російської Федерації два пістолети.