Пара орангутанів із Франції намагається усамітнитися в гамаках харківського зоопарку (Фото, відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

Харківському зоопарку передали тварин з Франції для розмноження.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення прес-служби міськради.

Пару суматранских орангутанів передали Харкову із зоопарку Ла Буасьер-дю-Доре (La Boissière du Doré, Франція). Це один з найвідоміших у Європі приватних зоосадів по роботі з орангутангами.

«Так, як Харків надав найкращі умови в Україні, і одні з кращих умов у Східній Європі для орангутанів, то комітет, який розподіляє тварин, прийняв рішення, що ми будемо їх розводити. Особи, які народяться у нас, будуть переводитися в інші зоопарки, згідно з цією програмою», – повідомив завідувач зоологічної частиною зоопарку Олег Грищенко.

Фото: zoo.kharkov.ua

Тепер у харківському зоопарку живуть десятирічний самець з Франції на ім’я Жора і 29-річна Флора. Вони подолали понад 3 тис. км у супроводі кіпера, і оселилися у новій «Планеті мавп». Деякий час вони будуть адаптуватися до нових умов.

«Жорі – 10 років, він грайливий і активний. Флорі – 29 і вона, як справжня леді, більш стримана. Процес адаптації займе деякий час. Зараз примати все частіше намагаються знайти затишне містечко і сховатися від очей сторонніх. Але гамаки і різноманітні канати так і ваблять, тому крок за кроком вони знайомляться зі своїми апартаментами», – розповіли про нових улюбленців у харківському зоопарку.

Фото: zoo.kharkov.ua

Як повідомили в прес-службі зоопарку, робітник з догляду за тваринами Симон Бребьон, який привіз Жору і Флору, відзначив комфортні умови в «Планеті мавп»:мавпам там комфортно, конструкції мобільні й розміщені на різній висоті, що дозволяє орангутангам активно рухатися і освоювати простір не тільки вшир, але і вгору.

Фото: zoo.kharkov.ua

Нагадаємо, що Харківський зоопарк також розраховує отримати двох жирафів (з німецького міста Кельн), білих ведмедів і пінгвінів. У ході реконструкції зоосад розділять на географічні зони. Між відвідувачами і тваринами будуть максимально прибрані клітини і бар’єри. Також там побудують океанаріум.

Відео (Харківський зоопарк):