В поліцію Харкова поскаржились на крадіжку банерів з зображенням кандидата в нардепи

За добу, 15 липня у віділення поліції Харкова та області надійшло 15 повідомлень про порушеня виборчого процесу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Зокрема, харків’янка повідомила до Шевченківського відділу поліції про крадіжку 8 банерів із зображенням кандидата у народні депутати України. Інформація за за цим фактом внесена до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень. Вирішується питання щодо кваліфікації подій за Кримінальним кодексом України.

Окрім того, поліцейські вирішують питання про внесення в ЄРДР повідомлення про те, що невідомі порізали агітаційні  намети кандидата в народні депутати України на вулицях Леся Сердюка, Наталії Ужвій  та на Московському проспекті.

Також 15 липня 58-річний харків’янин звернувся до Київського відділу поліції із заявою про те, що 12 липня йому на мобільний зателефонував невідомий та запропонував конфіденційну інформацію, здобуту незаконним шляхом, стосовно одного з депутатів. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

На зупинках громадського транспорту по проспекту Гагаріна та на парканах по вулиці Храмова громадянин виявив агітаційні матеріали та повідомив до поліції.

Сварка між волонтером політичної партії та невідомим сталася під час проведення передвиборчої агітації біля входу станції метрополітену «Центральний ринок».

Представник Громадянської мережі «ОПОРА» звернувся до Золочівського відділення поліції стосовно виявленого білборду передвиборчої агітації без вихідних даних.

Всі заяви та звернення зареєстровані у Журналі єдиного обліку територіальних відділів та відділень поліції, тривають перевірки.

Довідка. Всього з початку передвиборчої кампанії поліцейські Харківщини зареєстрували 334 повідомлення щодо порушень виборчого процесу.

Слідчими відкриті 36 кримінальних провадженнь. З них дев’ять – за ст.157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), одне – за ст. 159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму), 10- за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму), 16 – за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, працівниками поліції складено 10 адміністративних протоколів: 1 – за ст. 178,1 – за ст. 212-14,8 – за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За 125 заявами під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено.

Як повідомляв ХарківTimes, агітація на концерті та роздача харчів – на Харківщині виявили нові порушення виборчого законодавства.