Суд над Добкіним перенесли вшосте

Фото: www.ukrinform.ua

Дзержинський райсуд Харкова переніс засідання у справі про розкрадання землі, де один із підозрюваних – ексмер Харкова, він же ексголова Харківської ОДА, нині народний депутат Михайло Добкін.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу, що посилається на інформацію суду.

“Засідання суду не відбулося, так як суддя Катерина Аркатова перебуває у відпустці”, – відзначили в суді.

Чергове засідання призначено на 5 серпня.

Як повідомляв Харків Times, 28 травня Дзержинський райсуд Харкова переніс підготовче засідання у справі про розкрадання землі “кооперативним схемами”, де серед фігурантів – нардеп Михайло Добкін, через неявку іншого фігуранта – ексзаступника Харківського міського голови Тетяни Овинникової, яка на той момент лікувалася за межами України.

Судове засідання, починаючи з 2018 року, переносили п’ять разів.

Справу, яку розглядає Дзержинський райсуд, передали до суду восени 2018-го. Мова йде про незаконну, за версією слідства, передачу землі у приватну власність. 10 років тому посадовці в порушення закону передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі, стверджують у прокуратурі. Сума збитків – понад 200 мільйонів гривень. У прокуратурі таке відчуження землі назвали “кооперативною схемою”.

У справі шестеро підозрюваних: колишній мер Харкова, а нині нардеп Михайло Добкін, екс-головний архітектор міста Сергій Чечельницький, екс-заступниця мера Тетяна Овіннікова та троє засновників житлових кооперативів. Усіх підозрюють у шахрайстві, посадовців ще й у зловживанні службовими обов’язками.