Суд виніс вирок двом братам за вбивство таксиста

Фото: Vgorode.ua

Колегія суддів Київського районного суду визнала винними двох братів в розбійному нападі та вбивстві таксиста (ч. 4 ст. 187, п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, одному з чоловіків присудили 14 років позбавлення волі. Другом, якому інкримінували також незаконне зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України), суд призначив покарання у вигляді 14 років і 9 місяців позбавлення волі. Обом – з конфіскацією майна.

На момент скоєння злочину молодшому із зловмисників тільки виповнилося 19 років, він навчався в харківському виші. У січні 2018 року до нього приїхав погостювати 22-річний двоюрідний брат. Обидва хлопця не працювали і мали фінансові труднощі. «Поліпшити» матеріальне становище родичі вирішили розбоєм.

Вони розробили план, за яким повинні були напасти на таксиста. Спільники навіть домовилися про те, які місця займуть в машині, щоб водій не міг чинити опір. Потенційну жертву обрали на стоянці біля залізничного вокзалу.

Зловмисники попросили чоловіка відвезти їх в гуртожиток. Прибувши в кінцевий пункт, молодший брат накинувся на водія з ножем і почав наносити численні удари. Старший в цей час бив чоловіка кулаками.

Від гострої крововтрати потерпілий помер на місці. Нападники викинули тіло загиблого до яру, розташованого неподалік. Авто сховали за одним з гуртожитків. З машини забрали мобільну техніку, 250 грн, особисті документи жертви і документи на транспортний засіб. Після цього зловмисники зникли з місця події.

Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 3 липня в селі Базаліївка Чугуївського району 20-річний хлопець напав на таксиста. Зловмисник кілька разів ударив ножем чоловіка в область тулуба і верхніх кінцівок, після чого з місця події зник. Постраждалого доставили до Чугуївської лікарні.