Директору КП загрожує до п’яти років в’язниці через мільйонні збитки підприємства

Фото: sputnik-abkhazia.info

Співробітники Лозівський місцевої прокуратури підозрюють 48-річну директора одного з комунальних підприємств в халатності, в результаті якої КП отримало збитків приблизно на три мільйони гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Ігор Білодід, керівниця підприємства в грудні 2017 року уклала договір з одним з ТОВ на продаж гравійно-піщаної суміші з вапнякового кар’єру. За один кубічний метр (приблизно дві тонни) продукції комунальне підприємство отримувало 25 грн.

Однак, за висновком судово-економічної експертизи, середня ринкова вартість такої суміші становить 100 гривень за тонну, або 200 гривень за кубометр.

Договір був укладений на реалізацію не менше 500 тис. куб. м порід. Таким чином через занижені в вісім разів ціни комунальне підприємство недоотримало понад 2,7 мільйонів гривень.

Прокуратура затвердила підозру директору за ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Згідно санкції статті директору підприємства загрожує до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура почала розслідування чергової спроби викиду небезпечних відходів на звалищі в Новій Водолазі.