Любитель подорожей до РФ Куницький продовжує цинічно і відверто брехати – нардеп Денисенко

Фото: Андрій Денисенко / Facеbook

Колишній кандидат у народні депутати від партії “Слуга народу” Олександр Куницький продовжує цинічно і відверто брехати ЦВК, виборцям та суду.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Андрій Денисенко.

“Ще вчора я вважав, що мій гештальт з Куницьким нарешті закрито, а вже сьогодні мені стало відомо, що любитель щотижневих подорожей до Мордору Куницький продовжує цинічно і відверто брехати у вічі ЦВК, виборцям та суду. Бо сподівається, що покровителі з РФ допоможуть йому відновитися у виборчій гонці. Брехливий цинізм суб‘єкта зашкалює. Спочатку він відпирається від громадянства Ізраїлю – приперли до стінки – зізнався, що таки є! Потім доводив і він, і представник Слуги народу, що його відсутність 264 дні в Україні обґрунтована виключно (!!!) службовими відрядженнями. Навіть довідки намалював, як ми вже знаємо. А тепер! Увага! Після того, як ЦВК скасувала його реєстрацію, він вже не тільки визнає, що має подвійне громадянство, але й стверджує, що проживав на території України на підставі ізраїльського паспорту 159 днів! А отже, на його думку, все тепер точно в порядку і він не порушив виборче законодавство – попри те, що він двічі надає різні обґрунтування”, – написав нардеп.

Денисенко наголошує, що брехня Куницького стала тотальною, і остання її частина заперечує першу.

“Людина присягала на вірність іншій країні, а потім легко нібито відмовилась від її громадянства, потім відсиджувалася за кордоном, щоб не бути призваною в українську армію, коли йшла активна фаза війни, а потім по кілька разів на місяць мандрує до країни агресора. Особисто я не вірю, що такий відданий слуга кількох народів схаменеться і перестане нахабно дертися в парламент. А ось на місці виборців і суддів я б замислився – хто зна, що може ще виплисти у справі Куницького”, – зазначив Денисенко.

Нардеп опублікував скани позову Куницького до суду, у якому він просить відновити його у якості кандидата у депутати Верховної Ради, а також повну фотокопію його ізраїльського паспорту.

Як повідомляв Харків Times, вокалістка гурту КАZKA харків’янка Олександра Зарицька звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням розібратися в ситуації з громадянством іноземної держави кандидата в депутати від “Слуги народу” Олександра Куницького. Також закликає до цього президента відомий громадський діяч з Харкова Ірина Багалій.

Відеоблогер Олександр Куницький балотується в народні депутати по 169 мажоритарному округу Харкова від партії “Слуга народу”. 30 червня на засіданні Центральної виборчої комісії заявили про те, що отримали документи, що підтверджують перетин державного кордону України Олександром Куницьким за іноземним паспортом.

У мережі навіть з’явилися фотографії Куницького у військовій формі ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю). Їх опублікували відразу два нардепа – Андрій Денисенко та Ігор Мосійчук. Крім цього, в YouTube в 2014 році було розміщено відео, в якому користувач Мережі спілкується з Олександром Куницьким. Блогер і говорить про те, що знаходиться в Ізраїлі та готується прийняти присягу в ЦАХАЛ.

Куницький 6 липня підтвердив на зустрічі з виборцями у Харкові, що з 12 років є громадянином Ізраїлю.

Центральна виборча комісія 11 липня скасувала реєстрацію кандидатом у народні депутати від партії “Слуга народу” Олександра Куницького.