Через випадковість з каналізацією мешканці Ізюму більше доби сиділи без води

Фото: kh.suspilne.media

11 липня в Ізюмі демонтували 1800 метрів каналізаційної труби. Комунальники кажуть, що випадково, у поліції будуть розслідувати подію за статтею «крадіжка».

Через демонтаж каналізаційних труб без води залишилася більше трьох тисяч мешканців Ізюма. Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення UA: Харків.

Як розповів головний інженер Ізюмського комунального виробничого водопровідно-каналізаційного підприємства Микола Кочура, цей колектор викачував стічні води і проходив на території колишнього тепловозоремонтного заводу. Підрядні організації на цій ділянці демонтують труби заводу. Каналізаційні труби міста вони демонтували випадково, говорить Кочура. Водопостачання зупиняли, щоб не забруднювати річки. Воду в приватний сектор завозять машинами.

Фото: kh.suspilne.media

Станом на вечір 12 липня без води залишались 40 багатоповерхівок та приватний сектор. Там розташована загальноосвітня школа №12, дитсадки №2, 14, Ізюмський регіональний центр професійної освіти та міська залізнична поліклініка. Загалом це 1800 абонентів або 3258 людей.

Сьогодні, 13 липня, подачу води відновили. Воду вмикають вранці і до 13:00. Ввечері — з 17:00 до 21:00, розповів Микола Кочура. Так воду подаватимуть, поки триватиме ремонт.

Кочура додав, що представники комунального підприємства написали заяву до поліції. Речниця Нацполіції Харківщини Ольга Грабар цю інформацію підтвердила. Вона говорить: злочин будуть розслідувати за статтею «крадіжка».