У Харкові відкрили після реконструкції чотири відділення “Укрпошти” (фото)

Чотири відділення “Укрпошти” 12 липня відкрили свої двері для жителів Харкова після ремонту, який тривав близько місяця. Для першочергової реконструкції влада міста, “Укрпошта” та благодійний фонд визначив відділення, що знаходилися в дуже поганому стані, але обслуговують при цьому найбільшу кількість літніх людей, людей з інвалідністю та матусь з колясками. В рамках проекту були проведені роботи у відділеннях №23 (вул. Сумська, 126), №24 (вул. Пушкінська, 96), №107 (вул. Семена Челюскіна, 1) і №108 (вул. Академічна, 1). У приміщеннях відділень зробили косметичний ремонт, якого вони не знали десятиліттями, встановили нові меблі, а також розширили дверні отвори, змонтували пандуси і розмістили вивіски, продубльовані шрифтом Брайля – для обслуговування маломобільних людей та інвалідів.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

“Це простий і показовий приклад співпраці держпідприємства, місцевого самоврядування та соціально орієнтованого фонду. Точний і людяний погляд на проблему. Сьогодні відкрито чотири відділення – на Сумській, Пушкінській, на Данилівці і тепер тут, у П’ятихатках. Така географія, думаю, дає розуміння, що мета проекту – допомогти пенсіонерам, людям з інвалідністю, мамам з колясками отримувати якісні послуги у себе, в своєму районі, не долаючи великі відстані. Хочу окремо подякувати Ігорю Юхимовичу Смілянському, керівникові “Укрпошти”, що він приділяє стільки часу Харкову. Велика подяка і всім будівельникам, хто доклав руку і душу. Вітаю всіх з відкриттям, це потрібна, людська справа. Всі, хто в ній брав участь, показали себе як відмінні партнери і не обманули довіру людей”, – сказав під час церемонії відкриття одного з відділень мер Харкова Геннадій Кернес.

“Ми були раді взяти участь в цьому проекті, адже ми змогли показати приклад того, як оперативно працювати на результат. Я вдячний фонду Олександра Грановського – наші відділення почали приводити до того стану, в якому вони повинні перебувати”, – заявив керівник ДП АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський.

Олександр Грановський зазначив, що люди повинні сприймати таку роботу народних депутатів як належне. “Я підкреслюю, що нічого особливого ми сьогодні не зробили. Я щиро вірю, що поштові відділення завжди повинні бути такими, якими їх зробили ми. Ми здійснили героїчний вчинок? Ні, ми просто зробили свою роботу. Я добре вже знаю проблеми П’ятихаток, і одна з них – пошта. На це питання ми відповіли, будемо продовжувати відповідати і на інші”, – сказав Грановський, звертаючись до жителів району, які зібралися на відкриття відділення.

Відразу після короткої церемонії відкриття оновлені поштові відділення прийняли своїх перших відвідувачів.

Як повідомляв ХарківTimes, влада Харкова, Фонд Олександра Грановського і “Укрпошта” 12 червня підписали меморандум про реалізацію пілотного проекту з ремонту поштових відділень у Харкові. Він передбачає ремонт чотирьох відділень, розташованих в Київському районі.