На трасі Мерефа – Лозова – Павлоград відновили 51 кілометр покриття

Фото: kharkivoda.gov.ua

На трасі Мерефа – Лозова – Павлоград із запланованих 76 кілометрів покриття ремонтники відновили 51 км.

Про це 12 липня на брифінгу розповів заступник начальника з розвитку доріг САД в Харківській області Сергій Пляка, повідомляє ХарківTimes з посиланням на прес-службу ХОДА.

«Нове покриття вкладаємо на ділянці в Лозівському районі, сьогодні плануємо розпочати роботи на ділянці в селищі Краснопавлівка, а за цим населеним пунктом вже готується основа під вкладання нового асфальтобетону. Роботи йдуть планово», – сказав Сергій Пляка.

Також тривають роботи на 4 штучних спорудах, які розташовані на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград.

«Ми плануємо завершити роботи на штучних спорудах наприкінці вересня», – сказав Сергій Пляка.

За його інформацією, також цього року розпочали відновлювати пішохідні доріжки на містку через річку Лопань у районі окружної дороги. Тут демонтували старі тротуарні блоки, тривають підготовчі роботи до бетонування.

Директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко повідомив, що тривають роботи з поточного і капітального ремонту на дорогах місцевого значення.

«З переліку об’єктів (їх 89) ремонту на цей рік, які затвердила голова ХОДА Юлія Світлична, зроблені 55. Зараз у роботі 8 об’єктів. Роботи ведуться з випередженням графіку», – сказав Ігор Турченко.

Також у кожному районі області тривають роботи з експлуатаційного утримання. Дорожники замінили більше ніж 2300 знаків, у серпні наноситимуть розмітку на пішохідних переходах у районі шкіл і дитячих садків.

«На особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної перебуває будівництво об’їзної дороги навколо міста Лозова. Роботи виконані на понад 40%. Підрядник повністю завершив роботи з переносу комунікацій, труб, вивозу ґрунту та глини. З понеділка ми приступаємо до відсипки щебню, на завершальній стадії – монтування нового асфальтобетонного заводу», – сказав Ігор Турченко.

Триває ремонт моста через Сіверський Донець (у Андріївці Балаклійського району).

«Підрядник повністю провів демонтаж правої частини цього мосту. Фахівці працюють цілодобово та без вихідних. Зараз демонтують балки, з понеділка будуть завезені нові та почнеться їх монтаж», – сказав Ігор Турченко.

Він також повідомив, що цього року виконають додаткові обсяги ремонтних робіт – за рахунок коштів, які були зекономлені при проведенні тендерів у системі «Prozorro». Йдеться про суму більше 46 млн грн.

«Цим коштом, зокрема, плануємо встановити світлофор у Циркунах. Там виконані роботи по ремонту дороги, поряд розташована опорна школа. Той світлофор, який там є, – в аварійному стані. Також плануємо продовжувати роботи по дорогах Дергачі – П’ятихатки, Черкаські Тишки, Харків – Липці – Борисівка. За рахунок цих коштів ми плануємо побудувати новий майданчик під ваговий комплекс в рамках ремонту дороги Харків – Мерефа – Лозова – Павлоград і будівництва нової автодороги», – пояснив Ігор Турченко.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області відремонтували ділянки на трьох дорогах.