На Харківщині отримали майже 12 мільйонів “теплих кредитів”

Фото: Одесская жизнь

З початку року в Харківській області видали 44 «теплих» кредита ОСББ і ЖБК області на загальну 11 мільйонів 811 тисяч гривень.

Про це розповів директор департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обламіністраціі Сергій Магдісюк, повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу ХОДА.

За програмою з обласного бюджету відшкодовують 20% тіла кредиту, який залучений на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Виплата компенсацій з обласного бюджету розпочалась у червні, за 9 кредитними угодами компенсовано майже 610 тис. грн. У липні подані реєстри щодо 13 кредитних угод на загальну суму близько 376,5 тис. грн.

«За рахунок кредитних коштів у 22 багатоквартирних будинках ОСББ та ЖБК реалізовані такі енергоефективні заходи: у місцях загального користування встановили двері, замінили на енергоефективні вікна, облаштували індивідуальні теплові пункти з автоматикою погодозалежного керування, провели модернізацію систем освітлення місць загального користування, встановили вузли обліку води», – розповів Сергій Магдисюк.

Нагадаємо, минулого року банки-учасники програми видали 52 «теплі» кредити ОСББ та ЖБК області на загальну суму 11 млн 372 тис. грн (для порівняння – в 2017-му видали 26 кредитів на суму 5 млн 911 тис. грн).