Помер ветеран 92-ої ОМБр, який брав участь у розгромі російської ПВК “Вагнер”

Фото: Dimjim Beard/Facebook

Помер ветеран АТО, колишній воїн 92-ї бригади, танкіст, який брав участь у розгромі ПВК Вагнер на Донбасі, Віталій Борщ.

Як повідомляє ХарківTimes, про це написав користувач Dimjim Beard на своїй сторінці у Facebook.

“Пішов ще молодий, веселун і балагур, воістину Народний Герой! Сумуємо і наближаємо перемогу!”, – написав Dimjim Beard.

Він додав, що у ветерана залишилася дружина з двома хлопцями. Dimjim Beard на своїй сторінці відкрив збір допомоги для сім’ї померлого бійця.

Харківський волонтер Тетяна Бедняк, яка з 2014 року допомагає українським військовим, повідомила, що Віталій Борщ боровся з онкологією.

За інформацією видання “Цензор“, Віталій Борщ був учасником бою 28 січня 2015 року, коли українські військові розгромили секретний диверсійно-штурмовий підрозділ найманців ПВК “Вагнер” під командуванням полковника ЗС РФ Дмитра Уткіна. У тому бою, за мінімальними оцінками, у окупантів було 34 убитих і в кілька разів більша кількість поранених. Також противник зазнав втрат в техніці: два танка Т-72 знищені, один танк підбитий, евакуйований. Дві розвідувально-дозорних машини КамАЗ-43269 “Дозор” знищені. Ще один “Дозор”, імовірно, був підбитий і евакуйований відразу після бою. Знищені дві вантажівки “Урал” і одна вантажівка “КамАЗ”. Знищена одна МТЛБ з зенітною установкою ЗУ-23.

Як повідомляв Харків Times, померла відома харківська волонтер Тетяна Черкашина.