Харківських школярів чекають мультимедійні уроки

Фото: city.kharkov.ua

У харківських школах встановлять мультимедійні панелі, які значно змінять підхід у навчанні.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення прес-служби міськради.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 11 липня, ознайомився з новими розробками наукового парку «Синергія».

Перший віце-мер і директор Департаменту освіти Ольга Деменко оглянули інтерактивні мультимедійні дошки, за допомогою яких можна проводити уроки з усіх предметів у різних навчальних закладах – дитсадках, школах, вишах. Панелі розробили у Харкові, а наповнення – у Чехії.

Як повідомив директор наукового парку «Синергія» Вадим Хачатрян, чеські фахівці перевели на українську мову необхідну інформацію і створили візуальний контент – кілька тисяч 3D моделей.

«Ми – партнери. У них стоять наші панелі з їхнім програмним забезпеченням, у нас – свої з їхньою програмою. Це інтерактивна панель на базі промислових моніторів. Наприклад, на уроці біології можна до найдрібніших подробиць вивчити будову тіла. Якщо це вухо людини, то можна побачити, як проходить звук, там видно хвилі низьких, високих частот, побачити, як реагує мозок. На уроці історії потрапляєш, наприклад, на лондонський середньовічний житловий міст. Все унікально промальовано, можна гуляти по ньому, про кожну будівлю є інформація. Це наочно, ти потрапляєш в гру. Технологія розрахована на сто одночасних дотиків, усі картинки масштабуються. Після таких занять діти можуть пройти вікторину», – розповів Вадим Хачатрян.

Ігор Терехов зазначив, що такі технології застосовуватииуться у харківських школах, щоб дітям було цікавіше вчитися, щоб вони розбиралися в суті предмета, а вчителі – вдосконалювали процес навчання, враховуючи нанотехнології.

«Пишаюся, що в Харкові створюється продукт світового рівня. Ми домовилися про виготовлення для шкіл нових інтерактивних дощок і хочемо залучати молодь у науковий центр, щоб вони вчилися і бачили, як створюються нові розробки», – зазначив перший заступник Харківського міського голови.

За його словами, така робота ведеться в рамках створення «розумного» міста, який включає безліч напрямків. Зокрема, в Саржиному яру, саду Шевченка і на пл. Конституції планується встановити інтерактивні стенди, які також представлені в науковому парку «Синергія». З їх допомогою харків’яни зможуть дізнатися всю інформацію про місце, його історію, що там розташовано і що зміниться в майбутньому.

Зазначимо, що науковий парк «Синергія» працює на базі Харківського національного університету радіоелектроніки.