У Харкові вперше почали набір дівчат до інституту танкових військ

Фото: armyinform.com.ua

У цьому році вперше до Харківського військового інституту танкових військ вступають дівчата.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на Інформаційне агентство Міністерства оборони України.

У Харківському військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» розпочалася вступна кампанія. У перший день понад 150 осіб із різних куточків України прибули для реєстрації на вступні випробування до славнозвісного вишу, аби в майбутньому поповнити офіцерські лави Збройних Сил України.

Близько 40% абітурієнтів — військовослужбовці строкової служби або служби за контрактом, які забажали продовжити військову кар’єру. Решта — випускники середніх шкіл та ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою.

— Ми бачимо розумну та вмотивовану молодь, яка хоче присвятити своє життя захисту Батьківщини. Саме вони — майбутнє наших збройних сил, а тому наше завдання — максимально ефективно допомогти їм у здобутті омріяної професії, — розповіла начальник навчального відділу військового інституту танкових військ підполковник Ганна Каракуркчі.

Цього року вперше профільний військовий виш відкрив двері для дівчат. До приймальної комісії інституту надійшло сім заяв на вступ від представниць прекрасної статі. У разі успішного проходження конкурсу сертифікатів ЗНО, медичної комісії, професійного відбору та іспиту з фізичної підготовки, дівчата навчатимуться за спеціальністю «Озброєння та військова техніка».