Поліція Харківщини назвала суму збитків від хибних мінувань

Фото: kh.suspilne.media

Понад 300 тисяч гривень витратила поліція на перевірку повідомлень про мінування об’єктів на території Харківської області.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення UA: Харків.

Про це сьогодні, відповідаючи на питання кореспондента UA: Харків, розповів Валерій Сокуренко, начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області.

«Наші збитки ми порахували легко, ви знаєте, скільки ми бензину втратили, ремонт машин, понад 300 тисяч тільки поліції це коштувало», — сказав він.

За його словами, сума збитків підприємств, які евакуйовували через хибні повідомлення про замінування з 21 квітня 2019 року, становить понад 5 млн грн.

«Шкоди вони задіяли величезної. Тільки по Харківській області деякі підприємства, організації нам не надали інформації… Але те, що ми отримали при розслідуванні, це понад 5 млн грн, за ці от випадки мінувань…», — сказав Сокуренко.

За словами начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергія Чижа, за фактами повідомлень про мінування відкрито 82 кримінальних провадження.

Нагадаємо, повідомлення про замінування у Харкові та області надходять третій місяць. Перші електронні листи про загрозу вибуху поліцейські отримали 21 квітня, у день другого туру виборів президента України. Відтоді вибухотехніки перевірили більше 400 об’єктів у місті. Вибухівку шукали у торговельних центрах, на заводах, вокзалах, аеропорту, школах, дитячих садочках та університетах. Усі повідомлення виявилися хибними.

Як повідомляв ХарківTimes, харківська поліція затримала терористів.

Наприкінці червня у Києві поліцейські затримали двох підозрюваних у хибних замінуваннях. Справу розслідують за статтею «Терористичний акт». За версією слідчих, вони займалися розсилкою неправдивих повідомлень про замінування з 4 по 9 травня цього року.

30 червня Київський райсуд Харкова взяв обох чоловіків під варту із заставою в майже півтора мільйони гривень. За два дні родини обох підозрюваних внесли заставу, і чоловіки вийшли з СІЗО. Свою провину обидва чоловіки заперечують.