На Харківщині шість кандидатів в нардепи знялися з виборів

Фото: BBC.com

Станом на 10 липня в Харківській області шість кандидатів знялися з позачергових виборів до Верховної Ради. З них – чотири кандидати по мажоритарних виборчих округах, один кандидат, висунутий  від політичної партії «Європейська Солідарність» та представник «Опозиційної платформи – за життя».

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на оприлюднений на сайті Центральної виборчої комісії перелік кандидатів, реєстрацію яких скасовано.

Першим зійшов з дістанції секретар Лозівської міської ради Сергій Коба, висунутий від політичної партії «Європейська Солідарність». 3-го липня Сергій Коба подав заяву про відмову від балотування по округу №179 (місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони Харківської області).

Коба зняв кандидатуру з парламентських виборів на користь голови Харківської облради Сергія Чернова, який балотується від партії «Опозиційний блок». Коба зазначив, що керується інтересами громади, хоча має певні претензії до Чернова.

8 липня ЦВК скасувала реєстрацію кандидатки по округу №180 Тетяни Столяренко. В біографії на сайті ЦВК вказано, що 37-річна мешканка Харкова Тетяна Столяренко — президентка благодійного фонду Network of Caring, безпартійна, самовисуванка. Центр округу №180 — селище міського типу Золочів. Округ включає Богодухівський, Валківський, Золочівський, Коломацький, Краснокутський, Нововодолазький райони та частину Харківського району. Після зняття Столяренко тут залишилося 10 кандидатів.

9 липня від балотування відмовилися ще чотири кандидати.

Серед них — два кандидати по округу №174 (м. Харків, Новобаварський, Холодногірський райони). Це Ігор Шрам, висунутий «Опозиційною платформою — За життя» та самовисуванець Владислав Безрук, відомий як глава юридичної компанії “Легіон” і володар мільйонного стану.. В окрузі №174, де найбільше кандидатів, їх тепер лишається 23.

Заяви про відмову від балотування також подав підприємець Олександр Бойко, самовисуванець, округ №176 (місто Чугуїв, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Печенізький, Чугуївський райони). Тут залишилося шість кандидатів.

На окрузі № 181 знявся з виборів самовисуванець Михайло Васіщев, який працює інженером Управління поліції охорони в Харківській області. Після його уходу на окрузі залишилося 10 кандидатів.

Як повідомляв Харків Times, на Харківщині у день виборів за порядком слідкуватимуть 7 тисяч правоохоронців.