Засуджено грабіжника за вбивство господаря будинку і спробу спалити живцем його дружину

Фото: Udm-Info

Московський районний суд виніс вирок 61-річному рецидивісту, який через тиждень після звільнення вчинив новий злочин – під час пограбування приватного будинку в Харкові вбив господаря і намагався спалити живцем його дружину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У червні минулого року засуджений звільнився з місць позбавлення волі, де провів 15 років за розбій і згвалтування. Через тиждень після звільнення зловмисник пограбував приватний будинок на вулиці Сабурівській в ​​Харкові.

Проникнувши в будинок, зловмисник вдарив по голові господиню. Потім кинув жінку на ліжко, роздягнув і зв’язав її ж речами. Щоб жертва не кричала, закрив їй рот ганчіркою.

Після цього почав нишпорити по хаті в пошуках грошей і цінних речей. У цей момент додому повернувся господар. Злодій став погрожувати небажаному свідку і вимагав віддати заощадження. Чоловік намагався чинити опір, за що нападник накинувся на нього з ножем і завдав близько 10 поранень в різні частини тіла. Від отриманих травм потерпілий помер.

Після вбивства зловмисник не поспішав залишати місце злочину, він спокійно виправ і випрасував свої речі і приготував їжу. Весь цей час господиня будинку лежала зв’язана. Щоб приховати скоєне, рецидивіст вирішив розправитися і з нею, він поклав безпорадну жінку в ванну і включив гарячу воду. Після цього злодій підпалив речі в одній з кімнат, закрив будинок на ключ і втік, прихопивши з собою 1200 грн. і деякі побутові речі.

Життя господині будинку врятували сусіди. Вони прийшли на відчайдушні крики жінки, яка зуміла частково звільнитися і покликати на допомогу.

Судили рецидивіста відразу за кількома статтями КК: 4 ст. 187, п. 6 ч.2 ст.115, ч.2 ст. 15 п.1, 6, 9 ч.2 ст. 115 КК України (розбій, умисне вбивство і замах на вбивство ще однієї людини з метою приховати скоєний). Суд визнав обвинуваченого винним і засудив до довічного ув’язнення з конфіскацією.

Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, чоловікові загрожує довічне покарання за вбивство семирічного сина.