У Харкові будуть паркуватися «розумно» – за допомогою мобільного додатку

Фото: city.kharkov.ua

Сьогодні в міськраді обговорили створення в Харкові вдосконаленої системи паркування транспорту.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 8 липня, провів зустріч із представниками компанії «Vodafone Україна», на якій обговорювалися питання створення в місті вдосконаленої системи паркування транспорту.

«Ми реалізуємо в місті концепцію «смарт сіті», і це має бути одним із її напрямків. У Харкові дійсно є проблеми з парковками, тому вирішити їх на найвищому рівні, із застосуванням передових технологій було б дуже здорово», – зазначив Ігор Терехов.

Менеджер проекту «Смарт-паркінг» компанії «Vodafone Україна» Анастасія Челядник поділилася його подробицями.

«Основні переваги для власників автомобілів полягають у тому, що вони економитимуть час і паливо, а також зможуть розраховуватися за парковку по безналу. За допомогою мобільного додатка водії отримають можливість перевірити наявність вільних місць на будь-якій парковці в місті і прокласти туди маршрут, а не кружляти вулицями в пошуках вільного місця. Також ця система дає додаткові доходи для бюджету міста за рахунок збільшення контролю оплати. Інспектори з паркування за допомогою мобільного додатку також зможуть оперативно відстежувати ситуацію на кожному з майданчиків», – повідомила Анастасія Челядник.

Керівники профільних департаментів та комунальних підприємств Харківської міськради позитивно оцінили пропозиції щодо вдосконалення системи парковок.

«Ми зацікавлені реалізувати такий проект першими в Україні. Це має бути комплексна стратегія, спрямована на всі парковки – цілодобові, тимчасові, багаторівневі. Також важливо, що нова система спостереження ідеально впишеться в глобальну систему Міського ситуаційного центру, який ми зараз створюємо», – підкреслив Ігор Терехов.

Передбачається, що на тестування пілотного проекту з парковок знадобиться два місяці.

Як повідомляв Харків Times, «розумні» харківські мусорки самі повідомлять, коли до них приїхати.