Суд звільнив від реального покарання чиновницю, через недбалість якої помер хлопчик

Фото: kh.suspilne.media

8 липня Жовтневий районний суд виніс вирок директорці Центру соцслужб Новобаварського району Олені Таркіній, обвинуваченій у службовій недбалості, через яку загинув трирічний хлопчик.

Про це повідомляє ХарківTimes з посиланням на UA: Харків.

Суд звільнив Таркіну від відбування реального покарання з іспитовим строком на рік.

«Призначити покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у соціальній сфері, строком на 1 рік без штрафу. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнити Таркіну від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком на один рік, якщо вона протягом іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обов’язки…», — ухвалив суд.

Підсудна свою провину не визнала. В останньому слові, перед винесенням вироку Таркіна заявила, що шкодує з приводу загибелі дитини. На думку чиновниці, була лише одна людина, яка могла врятувати дитину — це його мати.

Як дізнався ХарківTimes з повідомлення прокуратури області,  в ході судового слідства обвинувачена постійно намагалася перекласти вину на інших осіб. Також Таркіна заперечувала наявність недоліків у своїй роботі, надавала сумнівні і плутані свідчення та байдуже реагувала на смерть малолітньої дитини. Враховуючи  обставини злочину та поведінку чиновниці у суді, прокурор наполягав на покаранні у вигляді п’яти років реального позбавлення волі. Тому після вивчення повного тексту вироку прокуратура оскаржить це судове рішення в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, трагедія сталася у вересні 2017 року. Родина загиблого Максима мешкала у будинку на Москалівці. За версією слідства, батько зламав хлопчику ногу та ребра. Дитина довгий час не могла їсти. До медиків батьки не зверталися. Лікарів викликала знайома, яка зайшла в гості. Хлопчика забрала швидка, він помер за добу від виснаження. Прокурорка Горобець вважає: попередити смерть дитини могли працівники районного Центру соцслужб. За три тижні до загибели Максима до них звернувся дядько хлопця. Він бачив побиту дитину та просив посадовців відвідати родину. Директорка Центру на це звернення не відреагувала