Заступник Кернеса поскаржився правоохоронцям та ОБСЄ на шибениці у центрі Харкова

Фото: kh.suspilne.media

4 липня заступник Харківського міського голови по житлово-комунальним питанням Андрй Руденко написав заяви до поліції, прокуратури, ОБСЄ та омбудсмену відносно акції з шибеницями, на яких повісили опудала харківських депутатів та посадовців.

Про це заступник мера розповів журналістам, повідомляє Харків Times з посиланням на UA:Харків.

На одному з опудал була прикріплена фотографія Андрія Руденка, і він розцінив це, як загрозу своєму життю.
Представники партії «Національний корпус», які провели цю акцію, також принесли до мерії похоронні вінки з фотографіями посадовців. Їх залишили біля центрального входу міськради.

«Вчора я написав заяву до поліції, прокуратури, ОБСЄ та омбудсмену. Бог з ними, з вінками, хай вони собі їх притулять. Питання не в цьому, ви зрозумійте. Я приходжу додому, а мене 8-річний онук питає, чи я щось вкрав, когось обдурив», — розповів Руденко.

Фото: kh.suspilne.media

Як розповіла речниця прокурора Харківської області Віта Дубовик, заяву від громадянина Андрія Руденка зареєстрували сьогодні, 5 липня. Кваліфікацію події працівники прокуратури ще не надали. Цього ж тижня через акцію «Національного корпусу» прокуратура області вже отримувала колективну скаргу від депутатів міськради, додала Дубовик.

Речниця відділу комунікації Нацполіції області Оксана Калмикова повідомила, що в поліції заяв з приводу данної акції поки немає.

Нічого не відомо про заяви Андрія Руденка представникам партії “Національний корпус”, заявив представник політсили Михайло Коваленко. Він розповів, що ані його, ані інших учасників акції слідчі не викликали.

Як повідомляв Харків Times, 1 липня на площі Конституції у Харкові провели акцію з шибеницями і опудалами. Представники Нацкорпусу встановили дві саморобні шибениці, на яких висить по чотири опудала в білих сорочках і чорних брюках. На головах опудал прикріплені фото депутатів.