Світоліна вийшла у 1/8 Вімблдону

Фото: twitter.com/WTA

5 липня харківська тенісистка Еліна Світоліна в рамках третього кола Вімблдону в складному трьохсетовому поєдинку здобула перемогу над спортсменкою з Греції Марією Саккарі і пройшла в 1/8 турніру.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на сайт Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Поєдинок, який тривав 2 години і 7 хвилин, закінчився з рахунком 6: 3, 6: 7, 6: 2.

Еліна Світоліна невдало розпочала перший сет – вона програла вже другий гейм на своїй подачі, після чого поступалася з рахунком 1: 3. Але згодом українка діяла бездоганно – вона виграла п’ять геймів поспіль, причому реалізувала три брейка. Як підсумок, першу партію Світоліна виграла з рахунком 6: 3.

Другий сет для українки почався провальним чином – вже в дебюті Еліна програла два гейми на своїй подачі, що дозволило Саккарі зробити хороший заділ, повівши з рахунком 3: 0. Втім, Світоліна швидко надолужила згаяне – вона стала куди впевненіше подавати, а в кінцівці партії отримала право на два матч-бол, але жоден з них реалізувати не змогла. Справа дійшла до тай-брейка, який впевнено виграла Марія Саккарі.

Третя партія була цілком і повністю за Світоліной – вона швидко повела з брейком, і в результаті не залишила жодного шансу представниці Греції. Третій сет Еліна виграла з рахунком 6: 2, завдяки чому і пробилася в наступний етап турніру.

В 1/8 фіналу Еліна Світоліна буде протистояти переможниці пари Петра Мартич – Даніель Коллінз.

Відзначимо, що кращий результат на Уімболдоні Еліна Світоліна продемонструвала у 2017 році, коли дійшла до четвертого кола.

Як повідомляв Харків Times, харків’янка Еліна Світоліна з перемоги почала виступи на Вімблдоні.  У першому матчі українка обіграла австралійку Дарину Гаврилову. До третього кола турніру українка пройшла на відмові суперниці, російської тенісистки Маргарити Гаспарян.