В аеропорту Харкова ремонтували Boeing 737-800 – виявлені частинки металу в маслі

Фото: аэропорт Харьков

Багатоденний простій літака SkyUp Boeing 737-800 з бортовим номером UR-SQF в аеропорту Харкова в авіакомпанії пояснили технічними причинами.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення avianews.com.

У SkyUp назвали причини тривалого простою одного зі своїх літаків.

«На борту UR-SQF була проведена планова перевірка, в результаті якої виявлені частки металу в маслі. За рекомендаціями виробника польоти були припинені. Авіакомпанія відправила зразки частинок в лабораторію для аналізу. За результатами проведеного аналізу надійшла рекомендація провести заміну компонентів коробки приводів двигуна», – повідомили avianews.com в SkyUp.

В цілому на всі процедури, які включали проведення інспекції, придбання запчастин і відновлення повітряного судна авіакомпанії знадобилося 22 календарних дні.

Літак простоював в Харкові з 8 червня по 30 червня, після чого відправився технічним рейсом в аеропорт базування – Бориспіль.

За даними flightradar24, увечері 1 липня цей Boeing 737-800 повернувся до виконання комерційних рейсів SkyUp і робить 5-6 перельотів в день.

Борт UR-SQF є одним з наймолодших у флоті авіакомпанії. Він випущений у 2013 році. До надходження в SkyUp літав тільки в авіакомпанії Malaysia Airlines.