У Харкові обговорять, як підвищити статус вчителів і розвинути реформу НУШ

Фото: Styler

У Харкові 7-9 липня відбудеться V Національна вчительська (не) конференція EdCamp Ukraine 2019. У (не) конференції візьмуть участь близько 1000 педагогів та експертів з суміжних галузей з усієї України і ще 20 країн світу.

Про це повідомляє ХарківTimes з посиланням на прес-службу ХОДА.

Гостями заходу стануть міністр науки і освіти України Лілія Гриневич і голова ХОДА Юлія Світлична. Також серед почесних гостей – уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, зіркові гості – Тарас Тополя (лідер групи «Антитіла»), телеведучі Наталя Мосейчук, Слава Фролова та Євген Клопотенко.

Ключові питання (не)конференції – як зберегти та розвинути реформу Нової української школи, підвищити статус вчителів для суспільства та самих себе, початок впровадження SEE Learning в Україні тощо.
Місце проведення – Єврейський культурний центр «Бейт Дан» (вул.Тобольська, 46).

Для участі у заході необхідно акредитуватися за телефонами: (063) 222-25-83 – Тетяна Ландесман, [email protected], (067) 251-95-09 – Тетяна Реуцька, [email protected].

Початок заходів – 7 липня о 7:45 (реєстрація ЗМІ перед воротами у «Бейт Дан»).

Повна програма V Національної вчительської (не)конференції EdCamp Ukraine 2019

Довідка. Ініціатива EdCamp народилася в 2010 році в США. Американські вчителі вирішили створити альтернативний державному спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів. Відтоді рух EdCamp поширився у 44 країнах, однією з перших країн, яка приєдналася до цієї ініціативи, стала Україна. У 2019 році формат EdСamp увійшов до світового рейтингу HundrED.

Громадська організація«ЕдКемпУкраїна» (або Спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine) має на меті покращення кваліфікації шкільних педагогів, підвищення статусу вчителів та загалом реформування системи освіти України. Сьогодні EdСamp Ukraine є найбільшим незалежним освітянським рухом у країні, до нього вже приєдналися 20000 прогресивних педагогів.