Терористам-мінерам переглянуть запобіжний захід

Суд перегляне запобіжні заходи двом киянам, підозрюваним у неправдивих повідомленнях з погрозами вчинити вибухи у місцях масового скупчення мешканців Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

8 липня 2019 року колегія суддів розглядатиме апеляційні скарги прокурора на ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Харкова про обрання запобіжних заходів двом підозрюваним у надсиланні неправдивих повідомлень з погрозами вчинити вибухи у місцях масового скупчення мешканців Харкова.

Підозри органом досудового розслідування пред’явлені за частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, вчинений повторно або за попередньою змовою групою осіб).

За обставинами інкримінованих органом досудового розслідування подій – двоє киян з метою порушення громадської безпеки, залякування населення та впливу на вчинення дій юридичними особами, протягом травня 2019 року, через мережу Інтернет надсилали листи на електронні адреси поліції Харківщини з погрозами вчинення вибухів у місцях державних установ, торгівельних центрів та інших закладах громадського відвідування.

Ухвалами слідчого судді Київського районного суду міста Харкова від 30 червня 2019 року двом підозрюваним було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період досудового розслідування – до 26 серпня 2019 року. Цими ж ухвалами слідчого судді обом підозрюваним визначено суму застави – 1 440 750 грн кожному.

Апеляційний розгляд відбудеться о 09-15 та 09-40 годині 8 липня 2019 року. Головуючі у справах про перегляд запобіжних заходів – судді Вікторія Яковлева і Валерій Бездітко.

Як повідомляв ХарківTimes, харківська поліція затримала терористів.

2 липня одного з двох підозрюваних у справі про замінування об’єктів у Харкові випустили під заставу. Майже 1,5 мільйона гривень внесла родина хлопця.