Півмільйона за загибель матері

Апеляційний суд збільшив компенсацію сину загиблої внаслідок вибухів на арсеналі у Балаклії.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення UA: Харків.

Півмільйона, а не 300 тисяч гривень має заплатити військова частина А-1352 сину загиблої внаслідок вибухів на військовому арсеналі в місті Балаклія Харківської області у березні 2018 року.

Апеляційну скаргу потерпілої сторони сьогодні задовольнив Харківський апеляційний суд, повідомила UA: Харків представниця потерпілих Світлана Кужелева.

«У першій інстанції було 300 тисяч грн моральної шкоди, сьогодні було рішення другої інстанції, суд збільшив суму до 500 тисяч гривень. Рішення набуло чинності», — сказала Кужелева.

У суді першої інстанції потерпілий Олександр Полтавець, мати якого померла від поранення, отриманого під час вибухів, просив стягнути з військової частини 1 млн грн моральної шкоди. У другій інстанції — 800 тисяч грн.

«За аналогічними справами відповідач подавав касацію. Попри це, ми будемо пред’являти рішення до виконання», — сказала Кужелева.

Апеляційну скаргу подавала і військова частина — просила cкасувати рішення першої інстанції. Суд сьогодні її не задовольнив, підтвердила UA: Харків прес-секретарка Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

Внаслідок вибухів на арсеналі в Балаклії 23 березня 2017 року загинули двоє людей. 66-річну жінку знайшли наступного дня після вибухів. 55-річна жінка, мати Олександра Полтавця, від поранення в голову померла за місяць, 25 квітня. Після пожежі на арсеналі в Балаклії порушили кримінальну справу. Пригоду розслідували як диверсію та недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки.