Падіння навчального літака Л-39: версії військової прокуратури

Фото: АТН

Військова прокуратура почала розслідування за фактом падіння літака на Харківщині, розглядаються кілька версій.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення новин АТН.

Як повідомив перший заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко, розслідування проводиться за статтею 416 «Порушення правил польотів або підготовки до них» Кримінального кодексу України. За його словами, розглядається кілька версій падіння літака: технічна несправність апарату, відмова двигуна і помилка пілота.

На місці, де впав літак Л-39, продовжує працювати спеціальна комісія. Всі обставини аварії встановлюються. За попередніми даними поліції, літак впав через відмову двигуна. Після падіння машина загорілася.

«За штурвалом був третьокурсник університету повітряних сил ім. Кожедуба. Йому 26 років, він з Одеської області », – повідомив АТН Сергій Гончаренко, виконуючий обов’язки заступника начальника інституту з льотної підготовки.

За його словами, курсант виконував навчальний політ, це була його друга льотна практика. Пілот приземлився з парашутом приблизно в трьохстах метрах від літака.

Фото: Армія Inform

Як повідомляв Харків Times, співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять розслідування обставин падіння навчального реактивного літака Л-39 в Харківській області.

Нагадаємо, 2 липня на Харківщині впав і загорівся навчальний літак Л-39, пілот катапультувався.

Згідно з повідомленням Харківського національного університету Повітряних Сил, на літаку Л-39 виникла нештатна ситуація. Керівництво польотів прийняло рішення про катапультування пілота. Курсант приземлився і самостійно вийшов на зв’язок, повідомивши, що пошкоджень не має.

Незважаючи на висновки слідчої комісії, доля курсанта вже вирішена – пілотувати більше не буде, повідомили Харків Times власні джерела в авіаційному співтоваристві Харкова.

У Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба пообіцяли, що пілот, який катапультувався з Л-39, продовжить навчання і після всіх необхідних процедур, лікарсько-льотної комісії буде допущений до польотів.