За півроку на Харківщині близько 1000 осіб підписали контракт с ЗСУ

Фото: slavdelo.dn.ua

Протягом січня-червня цього року близько 1000 жителів Харківської області пішли служити за контрактом до Збройних Сил України. Серед контрактників Харківщини значно збільшилася кількість дівчат. Цього року з області пішли служити до лав ЗСУ приблизно 80 дівчат.

Про це розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін, повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу ХОДА.

За словами Калгушкіна дівчата йдуть служити на бойові посади.

«Це механік-водій танку, командир БМП, навідник-оператор БМП, механік-водій МТЛБ, навідник САУ, навідник РСЗО БМ-21 «Град» та на інші. Зазначу, ще до початку цього року на ці посади ми призивали лише чоловіків. Найбільше жінок у травні-червні направлено до 17-ї окремої танкової бригади, і відгуки про їхню службу лише позитивні. Всього ж у 2019-му ми призвали близько 80 жінок, що значно більше, ніж за цей же період минулого року», – навів приклад полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, з усіх цьогорічних призовників-контрактників кожен третій має статус учасника бойових дій.

«Переважна більшість хлопців та дівчат, які цього року стали до лав воїнів-контрактників, вже служать у різних бойових частинах Сухопутних військ. У другому ж півріччі ми проведемо більш цілеспрямовану планову роботу щодо відбору для військових колективів Десантно-штурмових військ, морської піхоти та інших елітних підрозділів», – додав військовий комісар.

Як повідомляв ХарківTimes, на Харківщині у рамках приписної кампанії до райвійськкоматів запросять близько 7,5 тисячі юнаків 2002 року народження.