Суд ще раз розгляне домашній арешт для підозрюваних у побитті телеоператора Макарюка

Фото: kh.depo.ua

8 липня 2019 року у Харківському Апеляційному суді розглянуть скарги на домашній арешт для  підозрюваних у побитті  в торговому центрі “Барабашово” оператора програми “Вісті” Вадима Макарюка Іллі Альошкіна та Олега Радченка.

Як дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби суду, суд розглядатиме апеляційні скарги прокурора і підозрюваних.

Головуючий у справі про перегляд запобіжного заходу Іллі Альошкіну – суддя Валерій Бездітко. Судді колегії – Вікторія Яковлева, Олена Кружиліна.

Головуючий у справі про перегляд запобіжного заходу Сергію Радченку – суддя Вікторія Яковлева. Судді колегії – Валерій Бездітко, Олена Кружиліна.

Апеляційний розгляд відбудеться о 10-30 та 10-45 годині 08 липня 2019 року. Зал судових засідань Харківського апеляційного суду №13, 1 поверх.

Як раніше Харків Times, на території торгового центру “Барабашово” 7 червня побили оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. Потерпілого з травмами голови доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги, згодом його перевели до відділення реанімації 7-ї міської клінічної лікарні.

Журналістка “Вістей” Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчі оголосили про підозру особі, причетній до побиття відеооператора Вадима Макарюка. 12 червня Київський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

26 червня 2019 року Київський районний суд  двом підозрюваним Іллі Альошкіну та Олегу Радченку обрав  запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем мешкання. Їм заборонено залишати місце мешкання без дозволу  слідчого, прокурора,  в межах строку досудового розслідування, до 11 серпня 2019 року включно.