Суд повернув справу Цибульник до прокуратури

Фото: glavnoe.ua

Судді Жовтневого районного суда Харкова 2 липня, на черговому засідання по справі  глави Новобаварської районної адміністрації Тетяни Цибульник, яку підозрюють у недостовірному декларуванні, прийняли рішення повернути обвинувальний акт прокуратурі.

Про це повідомляє ХарківTimes з посиланням на UA: Харків.

Причиною повернення обвинувального акту стало те, що прокурори не вказали точний час та місце, коли Цибульник заповнювала декларацію, говорить речниця прокурора Харківщини Віта Дубовик. За її словами, прокуратура оскаржить це рішення суду.

Як повідомляв Харків Times, в березні 2018 року СБУ почала розслідування відносно чиновників Новобаварської районної адміністрації, підозрюваних у привласненні майна та матеріальних цінностей, які призначалися для шкіл і дитячих садочків району. У липні прокуратура попередила Цибульник також про підозру в декларуванні недостовірної інформації, оскільки під час обшуку в її квартирі й були знайдені вищезгадані ювелірні прикраси на 600 тис. гривень. Тоді ж Червонозаводський районний суд Харкова відправив чиновницю під домашній арешт, а 1 жовтня подовжив їй цей запобіжний захід. При цьому, однак, суд не зняв підозрювану з посади.

Вже знаходячись під домашнім арештом, Тетяна Цибульник була призначена на неіснуючу офіційно посаду “координатора” над Холодногірським районом міста після втечі до Росії обвинуваченого в державній зраді колишнього глави району Максима Мусєєва. Після того як в кінці грудня минулого року мер Харкова Геннадій Кернес звільнив Мусєєва із займаної посади “за прогули”, Цибульник офіційно “тимчасово керує” двома районами.

В січні цього року прокуратура направила до Жовтневого районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно Тетяни Цибульник за ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). Йдеться про декларування цінностей вартістю понад 600 тис. гривень, які були вилучені під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження.