Слідчі назвали попередню причину падіння літака Л-39 на Харківщині

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять розслідування обставин падіння навчального реактивного літака Л-39 в Харківській області. Досудове розслідування проводять за фактом порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 Кримінального кодексу України).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДБР.

За попередньою інформацією, 2 липня, під час виконання курсантом Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба чергового самостійного навчально-тренувального польоту, в літаку Л-39 спрацював датчик «пожежа».

Після чого, за командою керівника польотів, курсант покинув літак і приземлився за допомогою парашута. Тілесних ушкоджень курсант не отримав, а літак впав на землю поблизу селища поблизу одного з сіл Дворічанського району Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, 2 липня, під час самостійного навчально-тренувального польоту курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил на літаку Л-39 виникла нештатна ситуація – він почав падати.

За попередніми даними, падіння літака під управлінням курсанта вищого навчального закладу сталося через відмову двигуна під час учбового польоту.

Керівництво польотів прийняло рішення про катапультування пілота, курсанта третього курсу університету.

Курсант приземлився та самостійно вийшов на зв’язок, повідомивши, що ушкоджень не має, стан здоров’я задовільний. Тепер спеціальна комісія буде з’ясовувати причини аварії. Але, не зважаючи на висновки комісії, доля курсанта уже вирішена, повідомили Харків Times власні джерела в авіаційній спільноті Харкова.

Курсант-третьокурсник госпіталізований у військовий госпіталь, що на вулиці Культури в центральній частині Харкова. Він в стресовому стані, під наглядом лікарів. Пілот контактний, спілкується, але ще не може розповідати про пережите.