Лежав на дивані, який горів – у Харкові на пожежі виявили тіло чоловіка (оновлено)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом доби, 2 липня, на пожежах у Харківській області виявили тіла двох чоловіків.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу ДСНС у Харківській області.

2 липня о 10:58 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у житловій п’ятиповерхівці у пров. Резніковський 1 у Харкові.

Рятувальники, які виїхали на місце події встановили, що пожежа відбувається у квартирі на четвертому поверсі будинку. Її 55-річний мешканець спав на дивані, який горів. На жаль, рятувальники виявили його тіло вже без ознак життя. Площа пожежі склала 3 кв.м.

Вогнеборці локалізували пожежу об 11:46. Через сильне задимлення сходової клітини склалась загроза мешканцям інших квартир. Тож рятувальники провели заходи з димовидалення та евакуювали на свіже повітря 10 людей. Остаточна ліквідація вогню зафіксована о 12:01. Вогонь завдав шкоди дивану, домашнім речам та килиму.

Як дізнався Харків Times з повідомлення відділу комунікації Нацполіції області, на тілі померлого виявлено ознаки насильницької смерті, а саме ножове поранення міжреберної області. Тіло померлого направлено на судово-медичну експертизу.

У відділі комунікації підкреслили, що вхідні двері у квартирі на четвертому поверсі, де знайшли тіло 55-річного чоловіка, були зачинені.

Слідчим Холодногірського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Крім того, цього ж дня у м. Нікополь Барвенківського району Харківщини пожежа забрала життя ще одного чоловіка, котрий мав інвалідність. Йому було 63 роки. Загоряння виявили і ліквідували сусіди підручними засобами. Рятувальні підрозділи ДСНС не викликались. Ймовірною причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем під час паління.

Як повідомляв ХарківTimes, харківські рятувальники 3 години гасили пожежу в двоповерховому особняку.