Біле кенгурятко народилося в харківському Екопарку

Фото: feldman-ecopark.com

В Екопарку у пари кенгуру, рудо-сірого самця та самки-альбіноса, народився малюк — теж альбінос.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Екопарку.

«Він з’явився на світ ще ранньою весною, але тільки недавно став висуватися з материнської сумки», – йдеться у повідомленні.

Ветеринари мультикомплексу з першого дня уважно спостерігають за новонародженим і його матір’ю, які разом з іншими родичами живуть в просторому відкритому вольєрі, обладнаному теплим будиночком на випадок негоди.

«Стать малюка зможемо визначити трохи пізніше — поки що сімейство краще даремно не турбувати. Нерозлучні вони будуть кілька місяців, поки дитинча не перестане поміщатися в сумці, а й тоді воно буде всюди слідувати за мамою. Ім’я кенгуреняті теж ще не придумали, й усі бажаючі можуть запропонувати свої варіанти, написавши нам у фейсбук, — розповіли в Екопарку. — Кенгуру — вегетаріанці, люблять свіжу зелень і коренеплоди, а у матері-годувальниці особлива дієта. Ми годуємо її багатими вітамінами овочами і фруктами — гарбузом, морквою, яблуками і бананами, щоб і малюк отримував через молоко побільше корисних речовин».

Відзначимо, що малюк, який народився в Екопарку, як і його батьки, відноситься до досить поширеного в Австралії виду сумчастих — кенгуру Беннета. На острові Бруні, поблизу узбережжя Тасманії, є невелика популяція альбіносів цього виду. Вони і є родоначальниками практично всіх, хто живе в зоопарках різних країн світу білих і пухнастих кенгуру. У дикій природі, за словами зоологів, альбіноси у ссавців з’являються дуже рідко і часто гинуть, не досягнувши статевої зрілості через демаскуюче забарвлення і супутні генетичні захворювання.

Нагадаємо, що в Екопарку мешкає три великих рудих кенгуру, два великих сірих кенгуру і п’ять кенгуру Беннета. Альбіносів серед них тепер тут уже двоє.

Нагадаємо також, що в зооколекції Екопарку більше 2000 тварин майже 300 видів.