В Україні з 1 липня подорожчали закордонні паспорти

Фото: avianews.com

В Україні з 1 липня 2019 року збільшено вартість отримання паспорта для виїзду за кордон на 125-224 грн. в залежності від обраних термінів.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на повідомлення avianews.com.

Подорожчання включає дві складові. Згідно з постановою уряду №371 від 24 квітня 2019 року, збільшилася вартість послуги оформлення закордонних паспортів та інших документів.

Так, з 1 липня 2019 року оформлення паспорта для виїзду за кордон протягом 20 робочих днів коштує 352 грн (було 253 грн), а протягом 3-7 робочих днів – 704 грн (було 506 грн).

Одночасно з цим з 304,22 грн до 330 грн збільшилася вартість бланка паспорта, що залишається власністю держави, яку включають до загальної вартості оформлення документа.

У Державній міграційній службі України (ДМСУ) в коментарі avianews.com збільшення вартості бланків пояснили тим, що її підняв виробник документів – державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна», з яким служба щорічно укладає договори на виробництво бланків.

Таким чином, нетермінове виготовлення закордонного паспорта протягом 20 робочих днів після підвищення цін обійдеться в 682 грн, тоді як термінове – в 1034 грн.

Дані розцінки діють при оформленні у відділеннях ДМСУ або муніципальних Центрах надання адміністративних послуг. В інших організаціях при оформленні паспорта можуть стягуватися додаткові збори. Громадянин України для оформлення закордонного паспорта може вибрати будь-яке відділення ДМСУ, тому що для цього типу документів немає прив’язки до зареєстрованого місця проживання.