Вакарчук підкупляв своїм голосом тисячі харків’ян (фото)

Фото: Укринформ

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук відвідав Харків.

Про це передає Харків Times з посиланням на повідомлення співака у соцмережах.

У місті біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралося кілька сотень прихильників партії Вакарчука, переважно молоді. Співак презентував свою партію та відповідав на запитання присутніх.

На підтримку партії «Голос» виступив 94-річний харківʼянин, професор, колишній в’язень чотирьох концтаборів часів Другої світової війни Ігор Малицький, який подарував Вакарчуку свою книжку про пережите “Тернистий шлях” та закликав присутніх підтримати “наймолодшу політичну партію країни”, повідомив кореспондент Укрінформу.

Фото: Укринформ

Після спілкування з прихильниками Святослав Вакарчук виступив із концертом на майдані Свободи. Вхід на концерт був вільний для всіх охочих.

У громадській мережі «Опора» UA: Харків заявили, що Вакарчук «агітував у формі співу», бо не було чіткого відмежування агітації та концерту.

Фото: Укринформ

«Він би мав сказати, що зараз агітація закінчилась і починається концерт. Тому можна вважати, що він агітував, по суті, у формі співу, – вважає представник громадської мережі «Опора» Микола Зінченко. – Тут просто питання чи є концерт підкупом. Але ми тут маємо великі правові колізії. В Законі України «Про вибори народних депутатів говориться, що забороняється проводити агітаційні заходи, наприклад, з наданням яких-небудь послуг виборцям. Але кандидат може агітувати за себе у будь-який спосіб, не заборонений цим законом».

Фото: Океан Ельзи/Facebook

За словами Зінченко, концерт мав фінансуватися з виборчих фондів партії. Це можна буде провірити після виборів, тоді оприлюднять фінансові звіти. Якщо фінансували з інших джерел – це може бути порушенням порядку фінансування політичної партії.

Фото: Океан Ельзи/Facebook
Фото: Океан Ельзи/Facebook