В Золочіві загорілося стихійне сміттєзвалище на площі 1,5 га (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

30 червня, об 11:35 на номер «101» надійшло повідомлення про загоряння на стихійному сміттєзвалищі на краю селища Золочів. Величезна купа сміття горіла на площі 700 кв.м. Від неї згодом загорілась і суха трава, площа пожежі якої розповсюдилась на 1,5 га.

Про це  ХарківTimes дізнався з повідомлення прес-служби ДСНС у Харківській області

До місця події прибуло 4 пожежні розрахунки ДСНС з селища Золочів та м. Дергачі. Разом з ними на пожежі працювали пожежники добровільної пожежної команди ДП «Світанок» та комунальники. Всього 5 пожежних автоцистерн та 1 трактор. Спільними зусиллями пожежу локалізували о 12:30. На той момент горіння трави було повністю припинене, але великий шар сміття все ще продовжував тліти. Остаточно його загасили лише о 22:10.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Разом з тим вже о 15:20 до рятувальників надійшло повідомлення, що неподалік від першої пожежі також горить сухостій, від якого полум’я перекинулось на фермерський лан. Частина рятувальних підрозділів ДСНС була направлена за однієї пожежі на іншу. Також до місця події прибули 3 фермерські трактори з плугами. Вони проводили оборювання осередку горіння. В результаті пожежі вогонь завдав шкоди 3 га сухої рослинності та знищив 1,5 га пшениці на корені.

Вогнеборцям вдалось локалізувати вогонь о 15:40 та остаточно його ліквідувати о 16:30. Після ліквідації цієї пожежі рятувальники повернулись гасити пожежу стихійного сміттєзвалища.

Причинами пожеж на відкритих територіях залишаються: навмисне випалювання сухостою та необережне поводження з вогнем.

Рятувальники нагадують мешканцям Харкова та області, що спалювання сухої трави та сміття небезпечно для вашого життя. Вогонь може перекинутись на будівлі, ліси, лани, опори електромереж, газові підстанції та газові мережі.

Як повідомляв Харків Times, співробітники ДСНС у Харківській області понад 10 годин гасили пожежу, що виникла на тимчасовому звалищі твердих побутових відходів у м. Мерефа.