У Харкові поліцейські із Запоріжжя попалися на хабарі в 10 тисяч доларів (оновлено, додані фото)

Фото: Владислав Абдула / Facebook

У Харкові на вимаганні хабара в розмірі 10 тисяч доларів затримали двох поліцейських із Запоріжжя.

Як дізнався Харків Times в прес-службі прокуратури області, запорізькі копи провели обшуки в харківській фірмі. На підприємстві вони вилучили товар, що швидко псується. І запропонували власниці підприємства повернути продукцію в короткі терміни, якщо вона їм заплатить 10 тисяч доларів. Ця сума також включала непритягнення жінки до кримінальної відповідальності.

Як пояснив речник управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула, кримінальну справу проти харківської підприємиці відкрили за те, що вона нібито заволоділа майном комерсантів із Запорізької області. Щоб отримати гроші з жінки зловмисники  залучили колишнього працівника Харківського підрозділу поліції як посередника.

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Перший «транш» в сумі 75 тисяч гривень жінка передала здирникам 15 червня цього року. З метою конспірації вона залишила гроші в салоні автомобіля, на якому її підвозив знайомий фігурантів провадження.

Після цього поліцейські кілька разів дзвонили жінці з вимогою віддати решту суми. 150 тисяч гривень вона так само залишила в машині (під килимом пасажирського сидіння).

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Відразу після отримання другого «траншу» поліцейських затримали в порядку ст. 208 КПК України. В ході обшуків, проведених за місцем проживання, а також в службових приміщеннях фігурантів кримінального провадження, вилучені грошові кошти, а також інші речові докази, що свідчать про їх причетність до протиправної діяльності.

Зараз затриманим правоохоронцям повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на утриманні під вартою.

Як повідомляв Харків Times, харківські держвиконавець і податківець «погоріли» на хабарах.