Громадянин Ізраїлю йде на вибори у Харкові: ЦВК перевіряє інформацію

Фото: Цензор.НЕТ

Центрвиборчком проводить перевірку інформації про наявність громадянства Ізраїлю у кандидата в народні депутати від партії “Слуга народу” Олександра Куницького, який висунув свою кандидатуру по 169-му одномандатному виборчому округу в Харкові.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на Громадське.

Кандидата від президентської партії “Слуга народу” Олександра Куницького звинуватили в тому, що він має громадянство Ізраїлю, через що він не може брати участь у виборах. Центрвиборчком проводить перевірку, сам кандидат інформацію про другий паспорт заперечує.

У зв’язку з цим радник глави ЦВК Олександр Остапа заявив, що комісія має інформацію про наявність громадянства Ізраїлю у Куницького.

“В даний момент у ЦВК є всі доказові документи. Зараз проходить дослідження. Коли воно буде завершено, буде прийнято відповідне рішення “, – сказав Остапа, не уточнивши, скільки саме триватиме перевірка.

Як повідомляв Харків Times, по 169-му одномандатному виборчому округу в Харкові, де має намір балотуватися нардеп Олександр Грановський, партія «Слуга народу” висуває блогера з Дніпра Олександра Куницького, який є громадянином Ізраїлю. Відповідно до наданої Управлінням з питань населення і міграції держави Ізраїль довідки, останньою адресою, за якою був зареєстрований Куницький Олександр Олегович, був: 3229721 м Хайфа, вул. га-Тихон, 7, 2.