Як в Харкові День Конституції відзначили (фото)

Фото: Укринформ

Мітинг, концерти, презентація історичного детективу, показ фільму – всі ці заходи, приурочені до Дня Конституції відбулися в Харкові в п’ятницю, 28 червня.

Як повідомляє Харків Times, свято розпочалося на площі Конституції з традиційного мітингу, в якому взяли участь керівництво Харківської облдержадміністрації, учасники бойових дій на Донбасі, представники громадських організацій.

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника Незалежності України.

Фото: kharkivoda.gov.ua

«Сучасна українська Конституція – так само, як Конституція Пилипа Орлика в XVIII столітті – є одним з найпрогресивніших документів свого часу в світі, – заявила глава ХОДА Юлія Світлична. – Основний Закон гарантує ключові права громадян України, закріплює відносини між громадянином і державою, засновані на рівності і свободи слова, думки і волевиявлення ».

Юлія Світлична підкреслила, що День Конституції – це важливе свято для кожного громадянина вільного і гідного держави, в якому кожен – це особистість, а всі разом – велика сила.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Також на площі Конституції відбувся святковий концерт.

Фото: Сурен Кочраян/ Facebook
Фото: Укринформ

Увечері центром святкових заходів стала площа Свободи. Тут, біля палатки “Все для перемоги” відбулася творча зустріч з відомими українськими письменниками – братами Віталієм та Дмитром Капрановими. У Харкові вони презентували новий роман “Справа Сивого”.

Фото: Володомир Чистилін/ Facebook

Дія історичного детективу розгортається в 1932 році в Катеринославі-Дніпропетровську. Молодому слідчому ГПУ доручають справу про підпільну антиурядової організації, якою керує досвідчений злочинець, а за сумісництвом академік Дмитро Яворницький. І разом зі слідчим читачі дізнаються про шалене кохання, авантюри і пригоди, що супроводжували життя і роботу видатного історика, а також про його друзів – Рєпіна, Кропивницького, Лисенка, Поля і інших людей, що творили Україну.

Фото: Сурен Кочраян/ Facebook
Фото: Сурен Кочраян/ Facebook

Пізніше у намети “Все для перемоги” відбувся показ та обговорення документального фільму “Генерал-правозахисник Петро Григоренко”. У кінострічці про Григоренко розповідають лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, дисиденти Семен Глузман та Мирослав Маринович.

В центральному парку культури і відпочинку імені Горького влаштували концерти під відкритим небом за участю курсантів Національного університету цивільного захисту та відомих рок-груп. Після цього почалася дискотека.

Нагадаємо, 30 червня на площі Свободи відбудеться безкоштовний концерт “Океану Ельзи”.