Поліція Харкова відкрила кримінальну справу через реєстрацію “двійників” на виборах

Харківські поліцейські проводять розслідування за фактом факту реєстрації «двійників» представників однієї з політичних партій. Заява про відповідну подію надійшла до Холодногірського відділу поліції 26 червня о 8:08.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Також протягом минулої доби до Московського, Холодногірського, Дергачівського, Харківського, Чугуївського та Борівського відділів поліції надійшли повідомлення про виявлення агітаційних білбордів політичних партій, на яких відсутні відомості про замовника, установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та інші вихідні данні.

До Холодногірського відділу поліції надійшло звернення про те, що на території району невідомі розповсюджують газети агітаційного характеру.

Всі факти зареєстровані в Журналах єдиного обліку районних відділів поліції. Тривають перевірки.

Всього з початку передвиборної кампанії харківські поліцейські зареєстрували 80 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Як повідомляв Харків Times, вночі, 27 червня у Харкові невідомі напали на офіс партії Бойко.