Де не можна купатися у Харкові та області – знайшли кишкову паличку (карта)

Фото: Николай Лантинов

Харківський обласний лабораторний центр провів дослідження води у місцях відпочинку Харкова та області. Результати не втішні.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення ХОЛЦ МОЗ України.

Як повідомляється, перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання на території Харківської області, на яких не рекомендовано купатись, поповнився.

«За результатами лабораторних досліджень води поверхневих водойм, відібраної у межах зони купання Основ’янського озера, Безлюдівського водоймища та гідропарка «Удянський» у м. Харкові, міського пляжу м. Зміїв, а також пляжу Зміївського позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Біле озеро», встановлено, що вміст у воді лактозопозитивних кишкових паличок перевищує нормативні значення», – йдеться у повідомленні Харківського обласного лабораторного центру.

У зв’язку з цим не рекомендуємо купання на цих пляжах.

Карта оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Перелік місць масового відпочинку на водних об’єктах, які знаходяться під моніторинговим контролем Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» розміщено тут: