Злодій металевого паркану намагався підкупити патрульних

Фото: bagnet.org

Харків’янина судитимуть за спробу підкупу патрульних.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення прес-служба прокуратури Харківської області.

Харківська місцева прокуратура № 1 направила до Ленінського районного суду обвинувальний акт стосовно 56–річного харків’янина, підозрюваного у спробі підкупу поліцейських (ч. 1 ст. 369 КК України).

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, наприкінці травня цього року поліцейські затримали на крадіжці металевого паркану двох чоловіків. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Проте один з підозрюваних у крадіжці, намагаючись уникнути відповідальності за злочин, запропонував правоохоронцям «вирішити питання» на місці. Він намагався дати їм неправомірну вигоду в сумі 800 грн. та вмовляв його відпустити.

Увесь час до приїзду слідчої групи, патрульні намагалися донести до чоловіка, шо такі дії є неправомірними та за них передбачена кримінальна відповідальність.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий термін.