У Харкові вночі на будинки вішають таблички з ім’ям Жукова (фото)

Фото: UA: Харків

Пізно ввечері, 25 червня, на будинки на проспекті, якому Харківська міськрада повернула ім’я Жукова, невідомі почали вішати нові табличкі з іменем маршала.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням UA: Харків.

Один з місцевих мешканців побачив, як біля будинку, біля його вікна, встановили драбину якісь люди, як йому здалося, полізли до сусідів. Оскільки він був один в кімнаті, незрозуміло, що відбувалося. Люди, які приїхали з драбиною, через деякий час спустилися та поїхали собі. Це була біла «Волга» з драбиною на багажнику.

Не розуміючи, що відбувається, чоловік подзвонив знайомим. Потім вийшов з хати, подивився, що так, вікно у сусідів ціле, але побачив, що змінена табличка – замість таблички з ім’ям Петра Григоренка з’явилася з ім’ям Жукова.

Про подію дізналися представники націоналістичних організацій Харкова і приїхали на проспект.

“Зараз на проспекті Григоренко міняють таблички. визвали поліцію”, – повідомили у  Facebook-спільноті “Правий сектор-Харківщина”.

Патрульні попросили робочих припинити роботи до завтра, до ранку.

Фото: Правий сектор -Харківщина/Facebook

Нові табличкі були повішені на будинках уздовж проспекту №№ 17, 19, 21, 23, 31.

Фото: Правий сектор -Харківщина/Facebook

Як повідомляв ХарківTimesХарківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова.

Після проведення скандальної сесії депутат Харківської міськради Ігор Черняк подав заяву до Шевченківського відділу поліції з проханням розслідувати справу про перейменування проспекту. Правоохоронці по цій заявці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.