У Харкові оштрафували університет – через скаргу студентки

Фото: uk.wikipedia.org

До Держпродспоживслужби поступила скарга від студентки щодо стягнення з неї плати за проживання в гуртожитку навчального закладу в завищеному розмірі.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

«До Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надійшло доручення стосовно проведення позапланової перевірки Харківського національного медичного університету на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи щодо стягнення з неї плати за проживання в гуртожитку навчального закладу в завищеному розмірі», – йдеться у повідомленні служби.

За результатами перевірки служба встановила, що «граничний розмір плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності не повинен перевищувати 520,00 грн. на місяць». Це 40 відсотків розміру мінімальної академічної стипендії вищих навчальних закладів.

За період з 01.12.2017 по 30.04.2019 заявниці було зайво нараховане до сплати за проживання в гуртожитку на загальну суму 1924,88 грн.

«За результатами проведеного заходу, до ХНМУ Головним управлінням застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 2570,10грн., з яких 1285,05грн. – підлягає сплаті до державного бюджету та 1285,05грн. – підлягає перерахунку по особовому рахунку заявниці, посадова особа підприємства притягнута до відповідальності відповідно до ч.1 ст. 165² КУпАП на суму 170,00 грн.», – повідомили у службі.