Суд повернув Гутянському лісгопсу три ділянки вартістю майже 900 тисяч гривень

Фото: СтопКор

Краснокутський районний суд області задовольнив три позовні заяви прокуратури щодо повернення державі незаконно наданих у приватну власність ділянок лісу вартістю майже 900 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів заступник керівника Дергачівської місцевої прокуратури Юрій Ковальов, 3 ділянки лісу загальною площею майже 1 га у Краснокутському районі області протягом 2009-2011 рр. отримали у власність троє громадян. Землі виділялися для житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства. Однак зазначені території належать до земель лісового фонду. Вони знаходилися в постійному користуванні ДП «Гутянське лісове господарство» і були вилучені без згоди власника. Передача у приватні руки земель лісового фонду суперечить вимогам чинного законодавства.

У зв’язку з цим прокуратура направила до суду позовні заяви про визнання незаконними та скасування відповідних рішень органів місцевої влади, визнання недійсними державних актів, скасування державної реєстрації ділянок та повернення лісових угідь державі.

Як повідомляв ХарківTimes, ціна велодоріжок – життя лісу. З 2010 років очільники Харкова ведуть свій наступ на зелені зони міста. У міських парках йдуть роботи з реконструкції, а у Лісопарку ведеться забудова.