Піде под суд арбітражний керівник, що занизив вартість майна боржника в 40 разів

Харківська місцева прокуратура № 6 направила до суду обвинувальний акт стосовно арбітражного керівника, підозрюваного у заволодінні майном підприємства (ч. 4 ст. 191 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформаціює керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, у 2007 р. обвинувачений проводив процедуру ліквідації одного з державних сільськогосподарських підприємств. Як встановило слідство, арбітражний керівник занизив реальну вартість нерухомого майна боржника. Так, адміністративну будівлю, він оцінив у дві тисячі гривень Тоді як за висновками експертів, її реальна вартість складає 80 тисяч гривень.

За безцінь нерухомість придбала дружина обвинуваченого, та навіть ті дві тисячі гривень, які вона мала сплатити за будівлю, на рахунки підприємства не надійшли.

Слід відзначити, що на розгляді Харківського районного суду області вже перебуває ще один обвинувальний акт стосовно арбітражного керівника. Чоловікові інкримінується вчинення злочину за аналогічною схемою ( ч. 5 ст. 191 КК України), а також службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомляв Харків Times, держреєстратору загрожує 8 років в’язниці за махінації з комунальним майном