І третій підозрюваний у нападі на телеоператора Макарюка чекатиме суду під домашнім арештом

Фото: kh.depo.ua

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для третього підозрюваного у побитті 7 червня в торговому центрі “Барабашово” оператора програми “Вісті” Вадима Макарюка. Двадцятирічний третьокурсник Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Ілля Альошкін перебуватиме під домашнім арештом до 11 серпня.

Про це Харків Times стало відомо з рішення суду.

Прокуратура у своєму клопотанні вимагала взяття підозрюваного під варту.

За даними звинувачення, 7 червня підозрюваний брав участь у образах телеоператора Вадима Макарюка, закликав застосувати до нього фізичне насильство, переслідував його та бив, коли Вадим впав.

Крім того, в ході розслідування з’ясувалося, що підозрюваний Альошкін фігурує ще в одній справі про хуліганство, яка наразі розглядається Дзержинським районним судом Харкова.

Однак, суддя Наталя Єфименко не прислухалася до аргументів прокуратури й винесла щодо запобіжного заходу для Альошкіна таке ж рішення, як і для двох інших підозрюваних у побитті Макарюка – домашній арешт до 11 серпня.

Як повідомляв Харків Times, Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для ще одного підозрюваного у побитті 7 червня на території торгового центру “Барабашово” оператора програми “Вісті” Вадима Макарюка. Підозрюваний Олег Радченко перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 11 серпня.

Колегія суддів Апеляційного суду Харківської області 24 червня залишила без змін запобіжний захід Сергію Козлюку – підозрюваному у справі про побиття харківського оператора теленовин Вадима Макарюка й залишила його під домашнім арештом.

На території торгового центру “Барабашово” 7 червня побили оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. Потерпілого з травмами голови доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги, згодом його перевели до відділення реанімації 7-ї міської клінічної лікарні.

Журналістка “Вістей” Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчі оголосили про підозру особі, причетній до побиття відеооператора Вадима Макарюка. 12 червня Київський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.