Харківський депутат подасть на мерію в суд через повернення проспекту імені Жукова

Фото: ХарківTimes

У середу, 26 червня, депутат Харківської міської ради Ігор Черняк разом з головою правління Харківського антикорупційного центру Дмитро Булахом планує звернутися з позовом на міськраду через повернення проспекту Петра Григоренка імені Жукова.

Як дізнався Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці у Facebook Ігоря Черняка, позовну заяву подаватимуть до Харківського окружного адміністративного суду.

“При прийнятті цього рішення ХМР проігнорувала цілу низку законів України, а також допустила грубі процедурні порушення. Наша позовна заява підкріплена однозначною і численною практикою Верховного Суду”, – повідомив Ігор Черняк.

Він запросив представників ЗМІ та всіх, кому цікаво детальніше дізнатися про зміст і підстави позовних вимог, прийти о 15.30 до будівлі суду.

Як повідомляв ХарківTimesХарківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова.

Після проведення скандальної сесії депутат Харківської міськради Ігор Черняк подав заяву до Шевченківського відділу поліції з проханням розслідувати справу про перейменування проспекту. Правоохоронці по цій заявці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Ввечері, 25 червня, на будинки на проспекті, якому Харківська міськрада повернула ім’я Жукова, невідомі почали вішати нові табличкі з іменем маршала.