Перша зарплата президента Зеленського

Фото: Infoline.ua

Стало відомо, скільки нарахували Володимиру Зеленському за перший місяць роботи президентом України в травні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання «Фактор».

Пройшов перший місяць роботи новообраного президента Володимира Зеленського. Видання “Фактор” направило запит до Адміністрації президента України, в якому поцікавилося з приводу зарплати і надбавок Зеленському.

Відповідно до отриманої відповіді на запит, у травні 2019 р. новоспеченому президенту нарахували посадовий оклад в розмірі 12 727 грн. Надбавок і премій не встановлено.

«За інформацією, наданою Державним управлінням справами, заробітну плату Президенту України В. Зеленському в травні 2019 року з моменту вступу на пост нараховано в розмірі посадового окладу – 12 727,27 гривні. Інших складових заробітної плати (надбавок, премій тощо) Президенту України не встановлено. Після утримання обов’язкових податків і зборів в сумі 2 481,82 гривні заробітну плату депоновано», – йдеться у відповіді Адміністрації президента України.

Виходить, що «чистими» за роботу президентом Володимир Зеленський отримає 10 245,45 грн. За даними сайту work.ua, середня зарплата вчителя історії в Києві – 10 тис. грн.