Поліція: університети Харкова більше не несуть загрози

Поліція перевірила інформацію про замінування чотирьох вишів у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомляв Харків Times сьогодні, 24 червня, до поліції Харкова надійшло повідомлення про замінування чотирьох вишів – на вулиці Сумській, проспекті Науки, вулиці Маршала Бажанова та Алчевських.

За адресами виїжджала слідчо-оперативна група, працівники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Так, в учбовому закладі на Сумській правоохоронці обстежили 1400 кв. метрів приміщень та 600 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 1500 осіб. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин виявлено не було.

За іншими адресами вишів фахівці вибухотехнічного управління ретельно обстежили понад 8 тисяч кв. метрів приміщень та майже 2 тисячі кв. метрів прилеглої території, евакуювали 4480 осіб. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці також не виявили.

Інформація внесена до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень територіальних відділів поліції. Вирішується питання щодо кваліфікації події за Кримінальним кодексом України.

Як повідомляв раніше Харків Times, вранці 24 червня на електронну пошту Харківського національного університету радіоелектроніки та університету міського господарства імені Бекетова надійшло повідомлення про замінування цих вузів.

Пізніше стало відомо про закладення вибухівки у педагогічному університеті на вулиці Алчевських і Харківському національну університеті будівництва і архітектури на вулиці Сумській.